78
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-78,cookies-not-set,stockholm-core-1.0.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Bord de Mer

This complex project aims to reconnect the city of Libreville to its 7 km long waterfront by reinterpreting the iconic local rain forest. Just like mangrove roots, the paths and the green inlays cross each other generating a heterogeneous public realm, opened to planned and spontaneous interactions.

Bord de Mer is going to be enhanced by a series of new recreational activities and playgrounds, while gaining more protection from coastal erosion.

The redesigned street section will not be anymore a cutting element: car traffic will be slowed down, while pedestrians and cyclists are going to become a stronger presence, finally avoiding the existing ‘motorway feeling’.

Credits

All images property of Cooprogetti

Location

Libreville, Gabon